Logo
Header deco Header afbeelding

Stichting Foodspecialiteiten Nederland

De Stichting Foodspecialiteiten Nederland is in 1994 opgericht en heeft als doel het adviseren, stimuleren en ondersteunen van activiteiten, die tot gevolg hebben dat de kwaliteit van het zelfstandig ondernemerschap in de detailhandel in kaas en delicatessen verder vergroot wordt en voorts al hetgeen met een en ander rechtstreeks of zijdelings verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De stichting tracht haar doel te bereiken door:
  • het bevorderen en (doen) verzorgen van scholing, gericht op verbetering van de kwaliteit van het zelfstandig ondernemerschap in de detailhandel in kaas en delicatessen;
  • het bevorderen en (doen) verzorgen van onderzoek;
  • het (doen) organiseren van beurzen, competities en prijsuitreikingen;
  • het (doen) organiseren van studiedagen en studiereizen en
  • alle andere activiteiten en middelen die aan het doel van de stichting dienstig zijn.
 
Het bestuur van de stichting bestaat uit leden/ondernemers van het Vakcentrum Levensmiddelen van de sectie Foodspecialiteiten, gevestigd te Woerden. De bestuurders worden benoemd door het Vakcentrum voor een periode van 4 jaar en zij krijgen geen beloning voor hun werkzaamheden. Het bestuur kiest uit zijn midden een voorzitter, een vice-voorzitter en een penningmeester. De stichting heeft een bureau (gevestigd bij het Vakcentrum) voor de uitvoering van de dagelijkse werkzaamheden. De leiding van dit bureau is in handen van een directeur.

Bestuur
Ed Boele (voorzitter)
Mathieu Breider
Hester de Groot
Harrie ten Have
Richard de Jong
Inge Overeem
Hans Koelemij
Pieter Renkema

Samenstelling bureau
Rick Brantenaar (directeur)
Evelien de Ruijg (secretariaat)
Saskia Brattinga (secretariaat)