Logo
Header deco Header afbeelding

Finalisten Nationale Competitie bekend!

13/03/2018
Finalisten ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2018’, ‘Nederlands Beste Buitenlandse kaasspecialist 2018’ en ‘Nederlands Beste Specialist Landleven 2018’ zijn bekend!

De vijf Beste Foodspecialiteitenwinkels zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):
 • Zuivelhoeve, Borne
 • Stil Genoegen, Boxmeer
 • Neuteboom Kaas-Verswereld, Hazerswoude
 • Domburg’s kaas noten & wijn, Putten
 • C’est Bon, Wijk bij Duurstede

De drie Beste Buitenlandse kaasspecialisten zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):
 • Renkema Kaas, Amersfoort
 • Kaashuis Tromp Buitenveldert, Amsterdam
 • Domburg’s kaas noten & wijn, Putten

De drie Beste Specialisten Landleven zijn (op alfabetische volgorde van plaatsnaam):
 • Kaasmeester Richard, ‘s-Gravenzande
 • De Kaaswereld, Roelofarendsveen
 • Kaasboer Niek, Schoorl

Begeerde titels – selectieprocedure
De Nationale Competities zijn zeer belangrijk voor de foodspecialiteitenwinkels. Deelname aan de competities staat open voor gecertificeerde foodspecialiteitenwinkels. Dit zijn winkels die zich al onderscheiden op het gebied van vakkennis, kwaliteit en bedrijfsvoering. Ook collega’s of leveranciers kunnen gecertificeerde winkels voordragen. Vervolgens wordt door een onafhankelijke jury, bestaande uit een consumentenjurylid en twee deskundigenjuryleden, de deelnemende winkels bezocht. Op basis van hun rapportages worden de finalisten per winkelcategorie bepaald.

Finale jurybezoeken
Alle finalisten worden vervolgens tussen 21 maart t/m 6 april 2018 bezocht en beoordeeld door andere juryleden. Deze onafhankelijke finalejury bestaat uit een vakjurylid, de vorige winnaar van deze winkelcategorie en een anonieme consumentenjurylid.

Uitreiking awards
Op maandagavond 16 april 2018 vindt in ‘Hart van Holland’ te Nijkerk de spannende ontknoping van de drie competities plaats. Vanaf 19:00 uur start een feestelijk diner. Tussen de gangen door worden de winnaars van de wedstrijden ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2018’, ‘Nederlands Beste Buitenlandse Kaasspecialist 2018’ en ‘Nederlands Beste Specialist Landleven 2018’ bekendgemaakt.

Krachten bundelen
Het Branche-Event Foodspecialiteiten krijgt dit jaar een andere opzet dan voorheen. In de middag vindt in ‘Hart van Holland’ te Nijkerk de Dag van het Vakcentrum plaats voor alle branches, retail en groothandel die zich bezighouden met de foodsector (kaas, wijn, noten, delicatessen, culinaire producten, biologische speciaalzaken, supermarkten en de gemengde branche). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats met het kaasbuffet weer terug in ere hersteld! Vanaf ongeveer 19.00 uur begint op dezelfde locatie een feestelijk diner voor genodigden. Tussen de gangen door worden de winnaars van de wedstrijden bekendgemaakt.